Friday, September 14, 2007

Roti Jala



Buat ni smlm utk berbuka.Tapi x pula wat gulai ayam(heee..kes malas :P)mkn dgn sambal sardin je.Sambal tu buat utk inti Pau Goreng..Saja masak lebih sambal ni mmg sedap mkn dgn nasi panas

Bahan2:
2 cwn tpg
1 1/2cwn+ 2sb susu segar
1 st garam
1/2 st kunyit
1 biji telur

blender
acuan kuih jala
kuali leper/non stick pan
minyak utk menggris(kalau guna pan biasa)

-masukkan semua bahan dlm blender.blend sampai sebati/x berketul.
-panaskan pan.sapu minyak.Jala seperti biasa
-sedap dimakan dgn gulai ayam..yum yum!

2 comments:

Anonymous said...

Roti Jala nie sesuai utk buat open house , sedap oooo

Anonymous said...

Ari tu kita da buat kat umak kak....
memang sedap!!!!!!
simple..easy to done..