Biskut Susu by merpati66@MyR..tq!
wat utk kudap2an anakanda berdua ptg2.ubahsuai ckit ikut citarasa sendiri..
* 250grm tepung jagung-letak 200g tpg jagung+50g semolina
* 1 tin susu pekat manis (yang kecik jgn abiskan)-agak2
* 1 sudu baking powder-ganti dgn sedikit soda bicarbonate
* butter /marjerin untuk uli tepung
* perwarna -ikut suka
1. Gaulkan tepung + susu cair
2. Bila tepung dan susu dah sebati tambah marjerin utk menjadi doh .
3. Bahagian doh kepada dua bahagian - satu letak warna merah or warna yang disukai
4. Bakar dlm oven 180 = 15 minit...dah masak sejukan dulu baru alihkan dari dulang pembakar
5. Perhatian: Biskut nie amat lembut dan cair didalam mulut, jadi berhati2 bila mengangkat biskut dari dulang pembakar...pastikan sejuk betol baru alihkan..
0 comments:
Post a Comment